Nieuws
Nieuwe kans bouwplan Oosteinde Voorburg

De gemeente is, onder voorwaarden, bereid mee te werken aan de bouw van 24 appartementen aan het Oosteinde 241-245. Dit gezien het ‘grote maatschappelijke belang’ van de woningen voor starters en senioren.

Dat heeft wethouder Bianca Bremer de gemeenteraad bericht. Eerder lieten B&W weten dat het bouwplan qua maat en schaal te groot was voor deze plek. Daarop betichtte de ontwikkelaar de gemeente openlijk zijn plan tegen te werken.

Achter de schermen zijn ontwikkelaar en gemeente nu tot elkaar gekomen. De voorwaarden die de gemeente nu stelt zijn:

– de ontwikkelaar moet een perceel naastgelegen grond kopen of huren ten behoeve van een groene inpassing van zijn pand (extra beplanting),

– bij de uitwerking van het bouwplan moet de ruimtelijke kwaliteit waar mogelijk verbeteren. Het gaat dan om behoud van bomen en mobiliteitsmaatregelen.

De 24 appartementen worden tussen 71,5 en 87 vierkante meter groot. Het pand waarin ze zitten krijgt aan het Oosteinde een gevel van 22 meter breedte. Het wordt 34 meter diep en krijgt meerdere etages. De in- en uitrit komt naast nummer 239. Achter het gebouw komen parkeerplaatsen.

Ter plekke staat nu de voormalige garage Vronesteyn. Daarnaast was tuincentrum Furore lange tijd actief. Urban Strength (Oosteinde 245B) wordt met de nieuwbouw gehandhaafd.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter