Nieuws
Potgrond van 30.000 kerstbomen

Jaarlijks worden in Nederland bijna 3 miljoen kerstbomen weggegooid, waarvan een aanzienlijk deel wordt verbrand. Het Grondstoffenbos zet zich in om deze kerstbomen om te zetten in bruikbare grondstoffen. Bij verkooppunten van bomen in de deelnemende gemeenten, waaronder Leidschendam-Voorburg, ontvingen klanten informatie over hoe ze de boom na gebruik kunnen aanbieden.  Vorig jaar verwerkte de organisatie succesvol 15.000 bomen tot compost. Dit jaar is de ambitie verhoogd naar 30.000 bomen. Gina Neggers: ,,We bieden circulaire grondstoffen en halffabricaten aan, volledig of gedeeltelijk gemaakt van afgedankte kerstbomen. Daarnaast werken we samen met bijvoorbeeld universiteiten en de industrie op zoek naar een zo hoogwaardig mogelijke toepassing van het kerstboommateriaal. Zo zoeken en testen we bijvoorbeeld commercieel haalbare oplossingen om het hout en de naalden te scheiden. We creëren een nationale keten, waarbij het duidelijk wordt waar de kerstbomen voor worden gebruikt. Het zou mooi zijn als hierdoor het bewustzijn groeit over wat we in Nederland in huis halen en welke waarde onze kerstboom nog heeft na kerst.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter