Nieuws
Werken aan monumenten

De eigenaren van twee gemeentelijke monumenten, Oosteinde 285 in Voorburg en Damlaan 43-45 in Leidschendam, willen hun panden flink gaan aanpakken. Dat blijkt uit vergunningaanvragen bij de gemeente.

Oosteinde 285 is huis ‘De Vriendschap’ uit 1841, een voormalige pleisterplaats van de postkoets. De eigenaar wil de gevel gaan isoleren, de deur in de voorgevel veranderen, de berging bij de voortuin weghalen en naar achteren verplaatsen, de achtergevel wijzigen, de schoorsteen op het dak weghalen, het dak voorzien van vijf dakramen en zonnepanelen.

Damlaan 43-45 (een herenhuis uit 1905) zou met name intern verbouwd moeten worden. Er zitten nu acht kamers in die worden verhuurd. Door verbouw worden daar vijf appartementen van gemaakt. Bij de werkzaamheden zou onder meer de monumentale trap in het pand verdwijnen. In het dak zijn dakkappellen voorzien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter