Nieuws
Borden tegen illegale parkeerplaats

De gemeente gaat begin volgend jaar borden plaatsen bij de Frans Mortelmansstraat in Voorburg die aangeven dat er op het naastgelegen plein niet geparkeerd mag worden. Nadat de borden er zijn neergezet gaat de gemeente foutparkeerders beboeten. Dat heeft een woordvoerster van B&W laten weten. Vrijwel dagelijks staan het plein vol met illegaal geparkeerde auto’s. Formeel is het een voetgangersgebied.

‘Het is niet de bedoeling dat bezoekers hier hun auto parkeren. Over het plein lopen blauwe lijnen die een architect ooit bij het ontwerpen van het plein heeft aangebracht. Deze lijnen veroorzaken bij parkeerders verwarring, omdat de kleur blauw erg lijkt op die van een blauwe zone. Daarom waarschuwen boa’s van de gemeente parkeerders vaak, maar ze schrijven ook regelmatig parkeerbonnen uit. De gemeente wil het illegaal parkeren op het plein graag voorkomen, zodat het voor voetgangers hier prettig vertoeven is’.

‘Paaltjes of betonblokken zijn hier niet mogelijk vanwege de bevoorrading van winkels en de geldautomaat. Daarom hebben we borden met voetgangerszone besteld. We verwachten dat deze in januari 2024 geleverd worden. Daarnaast hebben we gesprekken gevoerd met ondernemers rond het plein om te vertellen dat hier niet geparkeerd mag worden. Na het plaatsen van de borden met voetgangerszone gaan we illegale parkeerders beboeten’.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter