Nieuws
Bereik subsidies onbekend

De gemeente weet niet in welke wijken veel of juist weinig gebruik gemaakt wordt van subsidies. Het in kaart brengen daarvan kost te veel ambtelijke capaciteit en er zijn al personeelstekorten op het Raadhuis. Dat heeft wethouder Marcel Belt in een gesprek met gemeenteraadsleden over subsidies voor duurzaamheidsmaatregelen die de gemeente verstrekt laten weten.

CDA-gemeenteraadslid Liesbeth van der Heide stelde dat de subsidies er eigenlijk alleen zijn voor mensen met veel tijd (om alles uit te zoeken een formulieren in te vullen) en geld (vanwege de kosten van de maatregelen). Op haar vraag naar het bereik per wijk bleef Belt het antwoord schuldig.

SP-raadslid Ed van der Schaft noemde het ‘zorgelijk’ dat de wethouder de informatie ook niet wilde laten vergaren voor de gemeenteraad, het hoogste orgaan in de gemeente dat bovendien moet controleren of uitgaven wel terecht gedaan worden. Hij kreeg steun van Kees Elenbaas (GroenLinks). Frank Wilschut (ChristenUnie) stelde dat het toch niet moeilijk kan zijn het adres van de subsidieaanvrager te noteren om dat vervolgens op een kaart aan te geven.

Uiteindelijk beloofde Belt de informatie op te nemen in een monitor duurzaamheid waaraan, op verzoek van de gemeenteraad, gewerkt wordt. Wanneer die monitor klaar is, verraadde Belt niet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter