Nieuws
Studie naar omgeving A12/Utrechtsebaan

Leidschendam-Voorburg gaat samen met Den Haag en Zoetermeer vanaf januari een studie doen naar een betere leefomgeving rondom de A12/Utrechtsebaan; een verkenning hoe de snelweg, het spoor en het omliggende stedelijke en landschappelijke gebied op een toekomstbestendige en harmonieuze wijze ontwikkeld kunnen worden.

Dat heeft de Initiatiefgroep Huygenstunnel – die ervoor pleit de A12/Utrechtsebaan en het spoor in Voorburg ondergronds te brengen – bekend gemaakt. Voor de studie is vijf maanden uitgetrokken. Er worden scenario’s gemaakt hoe de ‘brede welvaart’ (arbeid en vrije tijd, gezondheid, ervaren welzijn, materiële welvaart, wonen, veiligheid, milieu en samenleving) in het gebied rondom de A12/Utrechtsebaan kan worden verbeterd.

Het doel is ontwikkelingsperspectieven en financieringsmodellen voor verschillende deelgebieden langs de A12/Utrechtsebaan te verkennen, gebaseerd op bijvoorbeeld ruimtelijke kwaliteit, gezondheid, biodiversiteit en bereikbaarheid.

De studie wordt uitgevoerd door de Vereniging Deltametropool uit Rotterdam, een samenwerkingsverband tussen overheden, bedrijven en individuen gericht op het ontwikkelen van een mooie, leefbare, gezonde en groene metropoolregio.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter