Nieuws
Vleermuis en kastanje moeten wijken

Voor de renovatie/nieuwbouw van basisschool Vijverhof in Voorburg moeten verblijven van de dwergvleermuis vernietigd worden en zal een kastanje op het schoolplein sneuvelen. Dat blijkt uit de aanvraag omgevingsvergunning die voor de werken is ingediend. De gemeenteraad heeft al met renovatie/nieuwbouw ingestemd. De school heeft een monumentale status.

Bij de renovatie worden raamkozijnen en deurposten vervangen. In het dak komen nieuwe dakkappellen. Verder vindt er een interne verbouwing plaats. Het schoolgebouw krijgt twee aanbouwen: aan de Veldzichtkade en op het schoolplein achter de school. Achter de school komt een ondergrondse gymzaal met een bovengrondse toegang. Aan de Veldzichtkade komt over een breedte van 14 meter een uitbouw van 2 meter diepte.

De school gaat dienen voor 340 personen, de gymzaal kan er 146 herbergen. Wanneer de werken starten is nog niet duidelijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter