Mening
Burgermans Beleven (2)

‘Doet de kleine groep wel wat de grote groep inwoners in meerderheid wil?’ Daar zijn we de vorige keer geëindigd. Maar we bedoelen natuurlijk: ‘Luistert de kleine groep wel goed naar de inwoners waardoor ze uiteindelijk samen tevreden zijn met de beslissingen?’

Of denkt die kleine groep bestuurders misschien wel: ‘Wij zij nu de baas en wij doen wel wat goed is voor de inwoners.’ ‘Die inwoners hebben trouwens bij de verkiezingen met een briefje in een stemhokje gezegd dat ze ons vertrouwen en dus mogen wij nu de beslissingen voor ze gaan nemen’.

‘Het staat duidelijk in de wet beschreven dat personen die door de inwoners zijn gekozen ook alle belangrijke beslissingen mogen nemen om daarmee goed voor de inwoners te kunnen zorgen’.

Allemaal waar, maar er is nog meer geregeld in diezelfde wet. We hebben geregeld dat de gekozen personen niet met z’n allen tegelijk kunnen besturen. Er moeten netjes afspraken worden gemaakt met groepen mensen die het het meest met elkaar eens zijn over de manier van zorg voor de inwoners.

En dan begint Burgerman het al een beetje warm te krijgen. Want degenen die straks beslissingen gaan nemen mogen dat doen en worden daarin beschermd door de wet.

Maar hoe zit dat met mij, met Burgermans? Hoeft een volksvertegenwoordiger als ik erop gestemd heb daarna niet meer echt naar mij te luisteren?

Ik draai mij nog even om, het is nog vroeg met net de feestdagen achter de rug en ga er nog wat over na piekeren voor de volgende keer.

(Burgermans, inwoner)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter