Nieuws
Ontwikkelaar probeert het opnieuw

De Rotterdamse ontwikkelaar Realconomy wil dat de gemeente de bestemming van Van Ruysdaellaan 1 in Leidschendam omzet in een reguliere woning. Daartoe is een verzoek bij de gemeente ingediend.

Van Ruysdaellaan 1 bestaat uit een oude boerderij (gemeentelijk monument) en een oude schuur. Er was in het verleden manage Esbi gevestigd. Dat bedrijf bestaat niet meer. De rijhal en wat stallen zijn al gesloopt.

Realconomy kocht de Esbi-grond als onderdeel van het plan er samen met de gemeente, hockeyvereniging Cartouche en tennispark Overdam een sportcampus te ontwikkelen met 230 woningen. De gemeente besloot echter niet mee te werken aan dat idee.

Wat Realconomy met de aanvraag exact beoogt is onduidelijk. De wijziging van bestemming zou echter de deur kunnen openen tot de bouw van meer woningen op het betrokken perceel. (foto: plan sportcampus)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter