Activiteiten
Veel cabaret en jeugdvoorstelling in Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens voor de week vanaf 18 januari. Het theater is te vinden aan het Burg. Feithplein 95  in Voorburg. Tel. 070 – 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.

Donderdag 18 januari: Lunchconcert /  Duo Grenadil / Nota Bene. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Duo Grenadil bestaat uit: Fred Ruoff en Hans Witteman. De naam van het duo is genoemd naar het – donker gekleurde – hout van de klarinetten en basklarinetten waarop de heren spelen. Zij spelen voor u de integrale uitvoering van “Nota Bene!” van Dolf de Kinkelder. Daarin zijn drie verschillende klarinetten te horen (Bes-, Es- en Bas-). Verder staan op het programma (voorlopig) stukken van de eveneens Nederlandse componisten Roderik de Man, Frank Peters en Willem Boogman, en werken van Erik Satie, Domenico Scarlatti en Blago Simeonov. De twee klarinettisten spelen lange tijd samen in het Haags Blazersensemble Oktopus (rond 1979 – 1986) en later in het trio Studio, met pianist Roeland Doesburg. Sinds 2022 vormen zij het Duo Grenadil. Hans heeft een bloeiende lespraktijk en treedt veelvuldig op met het ensemble Ereprijs. Fred speelt en treedt op in kleine ensembles.)

Vrijdag 19 januari: Cabaret / Guido Weijers / Life on Stage. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 28,00.

De zesde reguliere theatershow van Guido Weijers is pure, rauwe stand-up. Één man, één microfoon en kakelverse verhalen en grappen, inclusief de hoogtepunten uit Guido’s prime-video special voor Amazon. Op deze interactieve avond neemt de fremdkörper van het cabaret je mee in een reis door de tijd. Weijers overrompelt je met een tornado van humor en filosofie. Willen we niet allemaal het beste uit ons leven halen? Momentum creëren? Dat kan nu! Want nu is beter dan wachten en live is leuker dan online.

Zaterdag 20 januari: Cabaret / De Gestampte Meisjes / DREAM ON. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,00.

Een muzikale, absurde nachtmerrie waar je alleen maar van kunt dromen. Wat is jouw grootste nachtmerrie? Kom erachter in de nieuwe absurde en muzikale voorstelling van De Gestampte Meisjes. In DREAM ON nemen ze hun grootste angsten onder de loep. Van oorlog tot die ene puist op je voorhoofd. Beleef in een mix van cabaret meets House of Horror, de gekste nachtmerries. DREAM ON, vette beats, onverwachte wendingen en angstaanjagend grappig: Een nachtmerrie waar je alleen maar van kunt dromen.

Zondag 21 januari: Jeugdtheater / TG Koek en Ui / Lach niet 4+. Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 10,50.

 Teun en Bo wonen naast elkaar. Ze zijn buren. Onaardige, chagrijnige en koppige buren. Ze wonen in een dorp waar niet gelachen mag worden. Lachen is verboden. Ze doen daarom nooit leuke dingen. Ze hebben geen feestjes, spelen geen spelletjes, en doen absoluut geen dansjes. In plaats daarvan doen ze alleen maar dingen die ze niet leuk vinden, want stel je voor dat er iemand moet lachen. Wat zou er dan gebeuren? Zullen Bo en Teun erachter komen? En lukt het jou om de hele voorstelling niet te lachen? ‘Lach niet’ is een humoristische voorstelling over geluk, vriendschap en het vinden van plezier. Een voorstelling vol grappige teksten, beweging en interactie, voor iedereen vanaf 4 jaar.

Donderdag 25 januari: Theater Cinema / Tár / Verenigde Staten 2022. Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Drama van Todd Field. Met o.a. Cate Blanchett, Noémie Merlant, Nina Hoss, Sophie Kauer en Julian Glover. Het heerlijk provocerende Tár lijkt aanvankelijk te gaan over de gevierde vrouwelijke dirigent Lydia Tár en dus een verhaal over female empowerment te worden. Maar regisseur Todd Field (In the Bedroom, Little Children) stond iets heel anders voor ogen. Want Lydia blijkt de macht die ze als invloedrijke dirigent heeft te misbruiken. Ze loopt over mensen heen, maakt carrières kapot en legt het aan met jonge vrouwen die onder de indruk zijn van haar talent, durf en visie. En zo wordt Tár een fijn bijtende parabel over #MeToo, waarbij de schurk nu eens vrouwelijk is.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter