Nieuws
Ophaal grof vuil blijft gratis

Leidschendam-Voorburg houdt de ophaal van grof vuil gratis. Dit in tegenstelling tot vier partner-gemeenten binnen Avalex. In Pijnacker-Nootdorp moet 20 euro betaald worden voor de ophaal, in Wassenaar 20,96 euro, in Rijswijk 12,50 euro en in Midden Delfland 25 euro. In Delft hoeft net als in Leidschendam-Voorburg niet betaald te worden. Daar waar wel betaald moet worden is de ophaal van snoeiafval gratis. In alle gemeenten, behalve Delft, mag maximaal 2 kubieke meter grof vuil worden aangeboden om afgehaald te worden. In Delft is dat 1 kubieke meter. Avalex had het laten betalen voor de ophaal van grof vuil gesuggereerd als bezuinigingsmaatregel. De afvalverwerker zit in financiële nood. Over 2023 berekende het bedrijf een tekort van 2,7 miljoen euro. (foto Ap de Heus)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter