Mening
U zegt het maar: Woningnood

‘Er is in Nederland en ook in Leidschendam-Voorburg woningnood. We komen op dit moment bijna 400.000 woningen tekort. Er zijn mensen dakloos, sommigen wonen in caravans, jongeren staan vele jaren op een wachtlijst en statushouders zitten gedwongen in een AZC. De enige oplossing is bouwen, bouwen en bouwen. Helaas zijn er ook problemen als ruimte, arbeidskrachten, grondstoffen, vergunningen en natuurlijk stokstof. Dus het gaat niet zo snel. En wat doet de gemeente Leidschendam-Voorburg dan, zij geven een vergunning af voor het bouwen van 36 appartementen aan de Noortheylaan in Leidschendam. Deze appartementen zijn echter belachelijk groot, 216 vierkante meter. Dat is natuurlijk een grote verspilling van ruimte etcetera. Als je kiest voor 108 vierkante meter kun je er twee keer zoveel bouwen. En een √©√©npersoonshuishouden is blij met 50 vierkante meter. Maar nee, ons gemeentebestuur laat appartementen van 216 vierkante meter bouwen. De vraag is dan wel; is onze gemeente wereldvreemd of gewoon asociaal?’

(Jos van Heiningen)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter