Nieuws
Nieuw plan wijkcentrum Blauwe Tram

Woningcorporatie Wooninvest ziet af van het plan om het pand Oude Trambaan 51, nu wijkcentrum De Blauwe Tram, om te bouwen tot 14 woonstudio’s. In plaats daarvan zou het wijkcentrum er kunnen blijven, maar wel in een kleinere ruimte dan nu het geval is. Verder zouden er maatschappelijke instellingen in het pand gehuisvest worden.

Dat heeft Maria Munnik, voorzitter van de wijkvereniging bekend gemaakt. Wooninvest is ook bereid de wijkvereniging een huurkorting te geven en verhuur toe te staan. De wijkvereniging heeft de gemeente nu gevraagd garant te staan voor de huurbetaling. De wijkvereniging werd eind vorig jaar door Wooninvest van de nieuwe plannen op de hoogte gesteld.

Medio 2023 ontstond grote commotie bij de gebruikers van het wijkcentrum en omwonenden toen bleek dat men het pand moest verlaten omdat Wooninvest er 14 kleine woningen in wilde maken. Al eerder was geopperd Oude Trambaan om te bouwen tot flexwoningen doch dat plan bleek niet haalbaar. Een alternatie locatie voor het wijkcentrum is er niet. De gemeente weigert tot nu toe financieel bij te springen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter