Nieuws
Somberheid over toekomst wijkleercentrum

Hans van Ierland, oprichter en leider van wijkleercentrum Alles voor elkaar, is somber gestemd over de toekomst van het centrum. Medio april moest het de deuren op landgoed Schakenbosch in Leidschendam sluiten. Tot nu toe is er een nieuwe locatie gevonden en de groep mensen die van het centrum gebruik maakte begint nu uit elkaar te vallen.

Bij radio Midvliet gaf Van Ierland aan zijn hoop te hebben gevestigd op wethouder Philip van Veller. Die heeft nieuw beleid inzake gemeentelijk vastgoed aangekondigd met een daaraan gekoppeld maatschappelijk huurbeleid. Het wijkleercentrum zelf heeft geen geld en kan een commerciële huur niet betalen.

In april riepen alle fracties in de gemeenteraad B&W op het wijkleercentrum aan een nieuwe plek te helpen. Volgens Van Ierland zijn er door wethouder Bianca Bremer wel alternatieven aangedragen, maar die waren niet haalbaar. Het ging daarbij onder andere om het intrekken bij de wijkcentra Blauwe Tram of Essesteijn. In beide gevallen zou het wijkleercentrum echter huur moeten gaan betalen.

Volgens Van Ierland is er voor burgerinitiatieven zoals het wijkleercentrum geen plek te vinden. Er is wel steun mogelijk, bijvoorbeeld van Vlietwensen, maar die is niet blijvend. De zogenoemde subsidietafels waar het wijkleercentrum ook in kon meedraaien, worden opgeheven.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter