Mening
U zegt het maar: Gelijk maar…

‘Agressie tegen verkeersregelaar onacceptabel, inderdaad burgemeester Vroom daar heeft u helemaal gelijk in. Echter het is de gemeente Leidschendam Voorburg die deze chaos heeft gecreëerd. Een megalomaan winkelcentrum met veel te weinig parkeerplaatsen en een beroerde infrastructuur erom heen. Kortom een mislukking die men van verre had kunnen aanzien komen, maar helaas de economische belangen en de belangen van de projectontwikkelaar gingen voor. Het is duidelijk dat bij dit project tunnelvisie, gebrek aan realisme en zelfreflectie de boventoon voerden.

Voorbeeld: 14,5 miljoen bezoekers (cijfers 2022), gedeeld door 365 dagen zijn ruim 39.500 bezoekers per dag en dat het hele jaar door. Stel dat 30% daarvan met ov, fiets, scooter of lopend komen, dan zijn dat bijna 28.000 bezoekers die met de auto komen. Laten we uitgaan van 2 bezoekers per auto (Crow 317 kencijfers is 1,7 persoon per auto) dan zijn dat 14.000 voertuigen per dag. Met maar 4000 parkeerplaatsen, waar ook het personeel parkeert, had men moeten weten dat er een verkeerschaos ontstaat. Moeten we agressief gedrag naar verkeersregelaars accepteren? Nee, maar het begint bij kritisch kijken binnen de eigen organisatie. Wees eerlijk, open en realistisch bij grote projecten (bijvoorbeeld 60 appartement van 213 m², terwijl er woningnood is??) binnen de gemeente Leidschendam Voorburg. Dan had men misschien voor een andere oplossing gekozen. Voorkomen is beter dan genezen en bezint eer gij begint zijn nog steeds van toepassing’.

(M. Wieffering)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter