Activiteiten
Moordballades in Theater Ludens

Dit is het programma vanTheater Ludens,  van vrijdag 26 januari tot en met donderdag 1 februari. Het theater is te vinden aan het Burg. Feithplein 95, 2273 BW Voorburg . Tel. 070 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.

Vrijdag 26 januari: Concert / Flip Noorman / Moordballades. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs: € 20,50.

Vanachter de beslagen ruiten van verweerde havenkroeg “Het Bloedvergiet” klinkt muziek, altijd livemuziek. Muzikanten en andersoortig schuim uit alle windstreken strijken neer in deze pleisterplaats en laten hun instrumenten spreken. Elke dag klinkt er nieuw ratjetoe-ensemble. Elke ziel is welkom, alles mag gespeeld worden. Althans, er is één regel; in elk lied moet iemand sterven. Het liefst met voorbedachten rade.

Flip Noorman leidt een sessie samen met zijn gelegenheidsformatie “De Moordmannen” waarbij naast vaste compagnon Vera van der Bie, (viool/zang) ook leden van het Amsterdams Andalusisch Orkest: Mehmet Polat (ud) en Alper Kekeç (percussie) aansluiten. Zij brengen samen een gruwelijk hilarische set van zelfgeschreven moordballades afgewisseld met hier en daar een traditioneel volkslied met dezelfde thematiek. Verwacht een voorstelling vol krankzinnige meezingers, kroeggevechten, karakters die het recht in eigen handen nemen, slaapwandelaars en een 100-jarige die zijn dementerende vrouw een kussen op het hoofd drukt. Een rauwe avond vol gewelddadige dood die van levensvreugde uit elkaar spat.

Zaterdag 27 januari : Theaterconcert/ Izaline Calister / TULA & JULIET, mijn overgrootmoeder, de slavin. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,00. 

 Sinds 2010 wordt Tula, de leider van de grootste opstand van tot slaaf gemaakte, geëerd als nationale held van Curaçao. De revolte in 1795 werd hardhandig neergeslagen. Tula kreeg de doodstraf. Daarna was het lange tijd taboe om hem te herdenken. Op uitnodiging van de NPO verwerken Izaline Calister en Thijs Borsten de geschiedenis van Tula in een documentaire over het slavernijverleden op Curaçao. Izaline Calister: In 2023 vieren we dat de slavernij 150 jaar geleden is afgeschaft. Mijn overgrootmoeder Juliet (1836-1875) heeft alles meegemaakt: de slavernij én de afschaffing daarvan. Met behulp van de documentaire over Tula, brengt Izaline, Juliet tot leven in een persoonlijke, muzikale voorstelling. Met film, vurige en ontroerende muziek verbindt ze het verleden met het heden en viert ze de toekomst.

Zondag 28 januari: Concert/ Guy Harris / The Rocket Guy (Elton John Tribute). Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 20,50.

 The Rocket Guy takes off in 2023! Vers van het succes van de Face to Face-tour in 2022 met Alexander Broussard en The Billy Joel Experience, komt Rocket Guy in 2023 op de Nederlandse markt met Guy Harris als Sir Elton John. Het glinsterende concept is gebaseerd op de allergrootste hits van Sir Elton John, de onbetwiste Britse glamourkoning van de rockpiano, ondersteund door de geweldige band van The Rocket Guy, bestaande uit Eddie Volkers (drums), Theo van Niel Jr. (gitaar), Martin van Gulik (toetsen) en Bobby Jacobs (bas).

Als een succesvolle pianozanger in zijn eigen recht, nam Guy de rol van Elton John over na jarenlang optreden bij Crazy Piano’s en over de hele wereld in de pianobar-markt, meest recentelijk zelfs in de Ziggo Dome als toetsenist voor de beroemde ‘The Billy Joel Experience’ in ‘Battle of the Tribute Bands’ voor SBS6. Al sinds zijn prille jeugd speelt Guy Harris piano op een hoog niveau. Guy heeft zijn muzikale opvoeding genoten bij St. George’s Chapel in Windsor Castle en de Royal Schools of Music. Met vocale studies onder David Lowe (King Singers, Cambridge) en David Aldred (English National Opera) leert Guy de fijne kneepjes van het vak. Guy brengt een natuurlijke en aangeboren flamboyantie naar de jonge Elton met heldere zang. Vanzelfsprekend toont Guy een diepe waardering voor de pianistische energie die de pure rock and roll van Engelands grootste pianist aller tijden definieert.

Donderdag 1 februari: Lunchconcert / Duo Dam & Does. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 9,00.

 Jara van Dam (klarinet) en Florence van der Does (klassiek pianiste) Zij begon haar studie aan de Klarinetstudie in de Jong Talentklas van het ArtEZ Conservatorium bij Oscar Ramspek. Vervolgens ging naar het Conservatorium van Amsterdam, waar zij studeerde bij Bart de Kater, Hans Colbers en Harmen de Boer. Zij gaf concerten tijdens festivals zoals het Opera Forward Festival, het Nederlands Klarinetfestival en het Beethovenfestival. Zij heeft een grote passie voor het overdragen van haar liefde voor muziek aan de volgende generatie. Zo geeft zij klarinetles aan leerlingen van alle leeftijden. Afgelopen februari was zij te horen in de kindervoorstelling ‘Pinokkio!’ tijdens het IN DOORS festival in Diepenheim.

Florence geeft regelmatig concerten en was te horen op gerenommeerde podia zoals Musis Sacrum in Arnhem, het Muziekgebouw aan ‘t IJ en Het Concertgebouw. Zij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en het ArtEZ conservatorium waar zij les kreeg van Frank Peters en Frank van de Laar. Daarnaast studeerde zij drie jaar aan de Pianoduo Festival Academy van het Scholtes & Janssens duo. Zeer dankbaar is Florence voor de financiële steun die zij ontving van het Sophie Booy barones van Randwijck fonds, waardoor zij kon deelnemen aan Musicalp Académie Internationale de Musique à Tignes en het Peter de Grote Festival in Groningen. Haar deelname aan dit laatste festival werd beloond met de ‘Honorary Award for Outstanding Musicianship’. Ook nam zij deel aan het isaFestival van de Kunstuniversiteit Wenen, het Orlando Festival in Kerkrade en het Francigena International Arts Festival in Italië.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter