Nieuws
Meer duidelijkheid over bouwplan

De aan de Veursestraatweg 4, 6, 12 te bouwen 22 appartementen worden verdeeld over een tweetal blokken. Op de plek van Veursestraatweg 12 komt een flatgebouw voor negen appartementen verdeeld over drie etages. Op de plek van Veursestraatweg 4, 6 komt een tweede blok met 12 appartementen verdeeld over vijf unit: twee aan de kant van de Veursestraatweg, drie aan de achterkant ervan. Ook hier gaat het om drie etages.

Achter de nieuwbouw komen 27 parkeerplaatsen plus een aantal bergingen. De nieuwbouw op nummer 12 krijgt een voortuin aan de straatkant en een zijtuin, bij de muur met nummer 10. Het woonblok op nummer 12 wordt 21 meter lang en 11,4 meter breed. De voorkant van de nieuwbouw op nummer 4/6 krijgt een lengte van 10,2 meter een een breedte van 9,5 meter. De bebouwing erachter krijgt per unit een afmeting van 8 bij 8,9 meter.

De panden van autobedrijf Van Vliet worden voor de nieuwbouw gesloopt. Bij de nieuwbouw gaat het om een ontwikkeling van Westend management b.v., een onderneming van de Leidschendamse ontwikkelaar D. Tetteroo. De nieuwbouw wordt overigens opgetrokken in donkerbruine baksteen. Veursestraatweg 10 is wit; Veursestraatweg 2 is opgetrokken uit traditionele bakstenen. Bovendien gaat het bij beide panden om laagbouw. De nieuwbouw wordt zo’n 10 meter hoog.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter