Nieuws
Nieuw plan fietspad Westvlietweg

B&W van Den Haag hebben een nieuw plan gepresenteerd voor een fietspad aan de Westvlietweg tussen VMBO-school Yuverta (vroeger Wellant College) en de in- en uitrit van Park Nabij. Het gaat om een stuk van 220 meter. Fietsers moeten hier nu nog gebruik maken van een ventweg met een wegdek van klinkers.

Den Haag wil het stuk asfalteren en omvormen tot fietsstraat waar de auto te gast is. Het fietspad komt aan de kant van de woningen en wordt 3,2 meter breed. Auto’s mogen alleen nog geparkeerd worden aan de kant van de Westvlietweg zelf. Daar komen 17 parkeerplaatsen, tussen de bestaande bomen. Die bomen krijgen meer ruimte en er komen er twee bij. Tussen de Westvlietweg en de parkeerplaatsen komt een instapstrook van 1,2 meter breedte.

De omwonenden zijn in 2020 en 2021 al gehoord, aldus Den Haag. Hun wensen zijn nu verwerkt in het nieuwe plan. Dat ligt nu zes weken ter inzage. Het project kosten 465.000 euro en moet eind dit jaar, begin 2025 worden uitgevoerd. Het betrokken stuk is een ontbrekende schakel in het fietspad dat er ligt. B&W van Den Haag wijzen op het belang ervan in het regionale netwerk van fietspaden, voor recreatief fietsen en in de verbinding tussen Leidschendam en Voorburg. (illustratie gemeente Den Haag)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter