Mening
U zegt het maar: Parkeren winkelcentrum Julianabaan

‘In Vlietnieuws las ik de afgelopen dagen onder andere over het parkeren bij de Mall. Ook over het parkeren bij de Julianabaan wordt regelmatig geschreven. Als reactie op het bericht van 7 januari het volgende: er is een overdekte parkeergarage en er zijn twee ruime parkeervoorzieningen te weten Koningin Julianaplein en 143 parkeerplaatsen aan de Marcellus Emantslaan. De parkeervakken langs de Koningin Julianalaan worden vooral gebruikt door kort parkeerders, die vervolgens via de snelste route het winkelcentrum weer verlaten.

Het kruispunt bij de Geldmaat is berekend op eenrichtingsverkeer met bestemming parkeergarage, dit verkeer verlaat het winkelcentrum via de Spinozalaan. Voor de veiligheid is het dus zeer belangrijk dat er niet geparkeerd wordt op het plein van de Geldmaat. Op de hoek staat een bord zone verboden parkeren, er zijn geen parkeervakken en er staan geen pijlen die de rijrichting aangeven. Allemaal signalen dat het een voetgangersgebied is, dat wordt ook nog met een bord aangegeven.

Het is een taak van de gemeente om chauffeurs de slechte gewoonte af te leren, bewoners hebben al veel signalen afgegeven en oplossingen aangedragen. Handhaving doet erg zijn best om iedereen de juiste weg te wijzen.
Parkeer op bovengenoemde plekken, laat daar ook het winkelwagentje achter. Dan kunnen de kinderen weer vrij spelen op het plein, redelijk veilig doordat het aan drie zijden is ingesloten. Dan kunnen de bankjes weer gebruikt worden en de bomen worden vanzelf weer groen. De bloembakken die nu langs de rand staan weer naar het midden van het plein verplaatsen. En het belangrijkste voor het centrum: Dan kunnen de klanten veilig de winkels bereiken’.

(Cornel Spijkerboer)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter