Nieuws
Meld misdaad anoniem

De gemeente gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem (M). Burgemeester Martijn Vroom en directeur Axel van Pel tekenden daarvoor een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente ontvangt daardoor relevante signalen over criminaliteit en fraude in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk.

Burgemeester Vroom: ,,Het aanpakken van fraude en criminaliteit kunnen de politie en gemeente niet alleen. Daarbij hebben we de ogen en oren van onze inwoners nodig. En ik snap dat het soms lastig is als je iets ziet gebeuren in je buurt. Dan is het mooie van dit systeem dat je het anoniem kunt melden. Dan kunnen we er wat aan doen, zonder dat bekend wordt wie de melder is. Dat maakt de drempel voor het delen van waardevolle informatie een stuk lager. “

M. is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij M. wordt gemeld over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, overvallen, gedwongen prostitutie, milieucriminaliteit en ondermijnende activiteiten. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Axel van Pel: ,,Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.”

M. is zeven dagen per week bereikbaar via telefoon 0800 – 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op http://meldmisdaadanoniem.nl/melden

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter