Activiteiten
Prinses Marianne Concours staat voor de deur

Op zondag 14 januari wordt vanaf 13:30 uur in Theater Ludens in Voorburg de derde editie van het Prinses Marianne Concours voor jonge kamermuziekensembles in de leeftijd van 13 tot en met 21 jaar gehouden. Dit is het enige concours voor kamermuziek in Nederland voor deze leeftijdscategorie en voor alle deelnemers zijn er mooie prijzen.

De deskundige jury onder leiding van Ali Groen zal de vijf aangemelde ensembles beoordelen. Het muziekprogramma is heel gevarieerd van Grieg tot Corelli. De Voorburgse historicus Kees van der Leer zal tijdens het juryberaad vertellen over de muzikaliteit van Prinses Marianne en hoe passend het is dat het concours naar haar vernoemd

De organisatie is in handen van het Huygens Festival, de  winnende ensembles zijn te horen  tijdens het openingsconcert van het Huygens Festival op 19 september 2024 én tijdens het muzikale voorproefje van het festival, de Amuse op 23 mei 2024.

Prinses Marianne (1810-1883) was de jongste dochter van koning Willem I, ze hield van kunst en muziek en componeerde onder meer een Parademars. Prinses Marianne woonde vele jaren in Voorburg waar ze zich geliefd heeft gemaakt door haar royale giften.

Kaartverkoop via www.huygensfestival.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter