Nieuws
Giga Kangoeroedag voor 700 kleuters

Korfbalvereniging VEO organiseerde een Giga Kangoeroedag voor 700 kinderen van 7 bassischolen uit Leidschendam-Voorburg. Een Giga Kangoeroedag is een evenement voor de kleuters (groepen 1 en 2). Tijdens dit evenement staat brede motorische ontwikkeling centraal. Er worden verschillende oefeningen en spellen gedaan, zoals: balanceren, bewegen op muziek, trucjes met de bal, tikspellen en korfbalspellen. De kinderen deden met plezier mee.

Wethouder Van Eekelen kwam de kinderen aanmoedigen: ,,Het is belangrijk dat er op jonge leeftijd aandacht is voor brede motorische ontwikkeling. Hiermee zorg je dat kinderen zich lichamelijk breed ontwikkelen en plezier hebben in het sporten. En bovendien, jong geleerd is oud gedaan. Fijn dat dit mogelijk gemaakt wordt vanuit het Lokaal Sport Akkoord.”

De volgende basisscholen deden mee: Cascade, De Lusthof, Essesteijn, Montessorischool Nieuw Vreugd en Rust, St. Maartens, Professor Casimirschool en de Driemaster.

Na afloop kregen alle kleuters een stickerkaart met de eerste verdiende sticker. Met deze stickerkaart kunnen ze nog twee keer gratis meetrainen op zaterdagochtend met de Kangoeroes bij VEO. En als de stickerkaart vol is ontvangen de kinderen een medaille.

Naast de Giga Kangoeroedag vinden er komende periode ook clinics plaats op andere bassischolen in Leidschendam-Voorburg. Inmiddels is er op 9 bassischolen een clinic ingepland. Tijdens een clinic krijgen de kinderen op hun eigen school een voorproefje van een kangoeroetraining.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter