Nieuws
Vraagtekens rond inkoopactie energie

Wethouder Marcel Belt heeft inwoners onlangs op de hoogte gesteld van een inkoopactie zonnepanelen en warmtepompen die de gemeente met het commerciële bedrijf Winsuitjewoning uitvoert. Dit ondanks het feit dat het Regionaal energieloket (REL) het energieloket van de gemeente is. Ook dat doet aan collectieve inkoopacties.

‘De gemeente heeft er voor gekozen om in een samenwerking met Winst uit je Woning een collectieve actie aan te bieden aan de inwoners’, zo laat REL in een reactie weten. Waarom de gemeente dan toch voor Winstuitjewoning koos? ‘We willen als gemeente een partij die goed aansluit op wensen van inwoners bij het faciliteren van een collectieve inkoopactie. De collectieve inkoopacties in 2023 zijn via een andere partij gelopen en daaruit zijn verschillende feedbackpunten gekomen door inwoners en gemeente. Positief en negatief. Aangezien wij de inwoners zo goed mogelijk willen faciliteren hebben we naar aanleiding van die feedback gekeken naar een partij waarvan wij denken dat de samenwerking hiermee zoveel mogelijk aansluit bij de wensen van de inwoners. Winst uit je woning is de partij die hier het beste aan voldeed’, aldus een woordvoerster van Belt.

De samenwerking met Winsuitjewoning begon in januari 2023. Het contract heeft geen einddatum. Er was geen openbare inschrijving op basis waarvan Winstuitjewoning werd gekozen ‘want er zijn geen kosten verbonden aan deze samenwerking’, stelt de woordvoerster. Zij ontkent dat de wethouder met zijn brief aan inwoners over de inkoopactie reclame maakt voor het bedrijf – bij de brief zat ook een flyer van Winstuitjewoning – noch dat de gemeente de financiële last draagt van reclame voor de onderneming die men best zelf zou kunnen dragen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter