Activiteiten
Programma Theater Ludens

Het programma van Theater Ludens in de periode van 2 tot en met 8 februari. Kaarten kunt u bestellen via de site van het theater of via 070 – 387 1168 (alleen zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur). U kunt ze ook ter plekke kopen, één uur voor iedere voorstelling.

= Vrijdag 2 februari 2024. Concert Tim Knol /Gets the Blues. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,00.

Tim Knol gaat op ontdekkingstocht in de wereld van americana. Een zoektocht naar verhalen over zijn favoriete liedjes en muzikanten. Tim: ,,Ik ben mijn hele leven al gek van traditionele Amerikaanse muziek, zoals soul, country, rhythm-and-blues en folkmuziek. Dit pad ga ik verder bewandelen. En dan dienen zich vanzelf ook nieuwe liedjes bij me aan.’’ Aan de hand van verzamelde foto’s, en verhalen over bijvoorbeeld Tecumseh Valley van Townes Van Zandt, Southern Man van Neil Young en Deep River Blues van Doc Watson doet Tim verslag van zijn ontdekkingen. In de theatershow Tim Knol Gets the Blues speelt hij naast zijn favoriete muziek ook liedjes van zijn nieuwste album.

= Zaterdag 3 februari 2024. Concert Elke Vierveijzer / Drift. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,00.

Voor haar voorstelling ‘Lucht’ ontving Elke de Poelifinario 2020/2021, de prijs voor het meest indrukwekkende kleinkunstprogramma van het seizoen. De VSCD-cabaretjury schreef: ,,Vierveijzer toont zich één van de beste liedschrijvers van Nederland. Ze is meer dan de klassieke kleinkunstenaar die met een stapel liedjes langs de theaters trekt; ze legt overdonderend veel beleving in wat ze zingt en zegt.’’ Drift is een nietsontziende, muzikale reis langs de driften, angsten en drijfveren van de mens. Onze diepste verlangens, de dingen in onszelf waar we bang voor zijn. In ‘Drift’ worden alle lagen afgepeld. Elke trekt zonder reserves ten strijde op zoek naar alles wat we liever verborgen houden en wordt daarbij ondersteund door diepe drums en vunzige bassen.

= Zondag 4 februari 2024. Jeugdtheater De Amazones i.s.m. Onder het Buro / Rare Snuitert 4+. Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 10,50.

Fief is een buitenbeentje, een zingt altijd hard in haar alleentje, een speelt op het schoolplein in der eentje. Ze verzint het liefst spannende verhalen en de zolder is daarvoor de allerbeste plek! Daar mag ze alle verhalen verzinnen die ze wil en maakt het niet uit als niemand het begrijpt. Daar kan ze haar fantasie de vrije loop laten en beleeft ze de meest spannende en grappige verhalen. Op zolder voelt ze zich nooit alleen of raar! Op zolder wil iedereen wel met haar meedansen, zingen en op avontuur gaan.
Maar deze keer gebeurt er iets geks! De zolder komt tot leven en Fief belandt in een hele nieuwe wereld. De wereld van Koning Rare Snuitert. In die wereld is er wel één groot probleem, de koning is sip. Hij snottert en snuitert en maakt iedereen een beetje verdrietig. Alle spullen op zolder veranderen in bijzondere personages die hard aan het werk zijn om een feest te organiseren om de koning op te vrolijken. Zal het Fief en haar nieuwe vrienden lukken om de Koning weer aan het lachen te krijgen? Muziektheatercollectief De Amazones brengt met “Rare Snuitert” een muzikale ode aan de fantasie en alle rare snuiterts op de wereld.

= Donderdag 8 februari 2024. Theater Cinema + lezing door Anne Marie Boorsma / Forrest Gump (VS 1994). Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 13,00.

Deze cinematografische droom van regisseur Zemeckis (Back to the Future) is een mooie en opwekkende allegorie over een charmante onbenul (overtuigend gespeeld door Tom Hanks) die in Vietnam diende, presidenten ontmoet (Zemeckis gebruikte met de computer bewerkt archiefmateriaal) en meer invloed heeft op de loop der geschiedenis dan hij zelf ooit voor mogelijk had kunnen houden. De, inmiddels verouderde, computereffecten waren toen ‘state of the art’. Genomineerd voor dertien Oscars, waarvan er uiteindelijk zes verzilverd werden (beste film, acteur, regie, special effects, montage, en scenario). De introductie/lezing wordt gehouden door Anne Marie Boorsma, kunsthistorica. Als u deze introductie/lezing bijwoont, krijgt u meer inzicht in de film. Anne-Marie attendeert u op feiten die u normaliter (misschien) niet opgevallen zouden zijn. En nu tijdens het bekijken van de film denk u o ja, dat werd al verteld.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter