Activiteiten
Koffie Kwartet wint Prinses Marianne Concours

In Theater Ludens vond de derde editie van het Prinses Marianne Concours plaats. Een in Nederland uniek muziekconcours dat zich richt op kamermuziek door ensembles in de leeftijd 13- 21 jaar.  De vijf deelnemende ensembles brachten uit verschillende muziekperioden werk ten gehore – van barok tot zelfs een medley uit de Oscar winnende film ‘La La Land’. De jury kon aan het einde van het programma de winnaar bekend maken: het Koffie Kwartet met hun uitvoering van het Strijkkwartet in G mineur van Edvard Grieg.

Het Koffie Kwartet, bestaande uit Mark Lukas Hornes (17,  viool), Issaura Laffeber (16, viool), Jolie Bisoendial (16, altviool) en Scarlett Waakop Reijers (16, cello) won hiermee een optreden tijdens het Openingsconcert van het Huygens Festival op 19 september in de Oude Kerk in Voorburg en deelname aan het Nieuw Podium Klassiek in Almere.

De tweede prijs ging naar het Vossius Kwartet.  Misha Aulman (16, viool),  Rena Mishima (15,  viool), Vivienne van Heteren (15, altviool) en Owen Liu (14, cello) speelden deel 1&2 van het 8ste strijkkwartet van Dimitri Sjostakovitsj. Ook voor hen het optreden in Almere en daarnaast een optreden bij de Huygens Festival Amuse op 23 mei in de Oude Kerk in Voorburg.

De jury, bestaande uit Ali Groen (dirigent van het Constantijn Sinfonietta), Blishta Hoopman (violiste en viooldocent) en Noor Kamerbeek (oprichter Huygens Festival), constateerde dat het niveau van de inzendingen elk jaar toeneemt. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers lag op 14/15 jaar waarmee ook een mooie basis voor de toekomst is gelegd.

De prijzen voor de overige deelnemers waren een optreden met het Voorburgs Operakoor (Pianotrio Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut),  een workshop podiumoptreden in Theater Ludens (Duo Elizabeth Ruhadze & Sofia Dorosh) en een fotoshoot in Foto Atelier BW5 (Intermezzo Ensemble Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut). Alle deelnemers mogen ook optreden voor de bewoners van een WZH-instelling.

Naast de muziek gaf historicus Kees van der Leer tijdens het juryberaad een presentatie over de betekenis van Prinses Marianne, haar link met de muziek en hoe toepasselijk de naam van het Prinses Marianne Concours daarmee is.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter