Nieuws
Voortvluchtige veroordeelden aangehouden
Het zogenoemde EVA-team ((Executie Vonnissen Afgestraften) van de politie-eenheid Den Haag heeft afgelopen jaar 126 veroordeelden die zich aan de hen opgelegde straf probeerden te onttrekken, aangehouden. In totaal moeten deze veroordeelden 179 jaar gevangenisstraf uitzitten en ruim twee miljoen euro aan openstaande boetes betalen.
In vergelijking met voorgaande jaren valt het aantal jaar gevangenisstraf dat de aangehouden veroordeelden nog hadden openstaan flink hoger uit. In 2022 ging het bijvoorbeeld nog om 134 jaar, in 2021 142 jaar en in 2020 om 82 jaar. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-Team.
Onder degenen die opgepakt werden bevond zich een 31-jarige man die was veroordeeld tot 1326 dagen gevangenisstraf in verband met opiumwetdelicten en het lid zijn van een criminele organisatie. De aanhouding vond in Leidschendam plaats. Andere ‘opvallende’ successen: een 31-jarige man die voor het buitenland gesignaleerd stond voor diverse delicten. Hij moest nog 1832 dagen gevangenisstraf uitzitten; een 67-jarige man aan die door het Gerechtshof in Den Haag was veroordeeld tot 838 dagen celstraf; een 57-jarige man die tot zes jaar celstraf was veroordeeld voor de handel in cocaïne; een 46-jarige man die was veroordeeld tot 656 dagen gevangenisstraf voor diefstal, mishandeling en het financieren van terrorisme;  een 52-jarige man die was veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2934 dagen voor seksuele uitbuiting en aanranding van kinderen, kinderporno en fraude.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter