Nieuws
Basisschool Maria Bernadette wordt kindcentrum

Basisschool Maria Bernadette, Van Ruysdaellaan 91 Leidschendam, en de naastgelegen gymzaal worden gesloopt en vervangen door een nieuw integraal kindcentrum: IKC Ruysdael. Dat heeft wethouder Jeffrey Keus bekend gemaakt. De panden zijn verouderd.

In het IKC is straks plek voor 280 leerlingen. Vlietkinderen start er een kinderdagverblijf met vier groepen. Bekeken wordt of er ook plek gevonden kan worden voor tafeltennisvereniging VVV, nu gevestigd op Van Ruysdaellaan 95 (de gymzaal, red.).

De wethouder heeft met het schoolbestuur (Panta Rhei), Vlietkinderen en het bestuur van VVV een intentieovereenkomst gesloten voor de nieuwbouw. Samen wordt het plan uitgewerkt en moet blijken of het haalbaar is. Indien dat lukt volgen een Programma van eisen en een Ruimtelijk kader. Vervolgens moet een ontwerpteam aan de slag. (foto Panta Rhei)

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter