Nieuws
Burgermans Beleven (3)

Na al die feestdagen en de laatste kruimeltjes kerstbrood en oliebollen merk ik dat ik nog lang niet uitgepiekerd ben. Ik hoop dat al die lieve kerst- en nieuwjaarswensen mij een beetje helpen.

Hoe zat het ook al weer? We stemmen dus als inwoners op politieke partijen waarvan de grootste partij, nadat de stemmen geteld zijn, gaat praten met andere partijen, die ongeveer hetzelfde denken over hoe ze samen het best voor de inwoners kunnen zorgen. En omdat de meeste stemmen gelden proberen ze natuurlijk met elkaar de grootste te worden met de meeste vertegenwoordigers in de gemeenteraad.

De partijen hebben ieder hun eigen verlanglijstje en wat er bovenaan staat moet en zal zoveel mogelijk beschermd worden. En dan begint het grote gedoe: ‘Wat wil ik hebben en wat kan ik missen’. De één wil bijvoorbeeld meer extra parkeerplaatsen en de ander wil meer fietsenrekken.

Nou, dan worden het iets minder parkeerplaatsen en daar voor komen dan extra fietsenrekken.

Als het even tegenzit dan kan dit tijden- en lijstjeslang doorgaan. Probeer hierbij zoveel mogelijk slim je zin te krijgen en je snapt het woord politiek.

Ik schuif ongemakkelijk heen en weer op mijn stoel. Eigenlijk heb ik mijn stem gegeven zonder dat ik weet wat er daarna mee gebeurt! Zou het niet eerlijk zijn als ik toch nog een soort controle houd over mijn stem? Want zijn we als stemmers in zekere zin niet een beetje baas over ons eigen bestuur?

Ik krijg het weer warm, want hoe gaan we dit samen oplossen? Volgende keer maar weer verder. Pffff….

(Burgermans, inwoner)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter