Activiteiten
De Appeltjes van Oranje

Een bericht van het Oranje Fonds: ‘Vanaf vandaag starten we de zoektocht naar sociale initiatieven die kans maken op een Appeltje van Oranje, in 2024 onder het thema Eenzaamheid verminder je samen. Projecten waarbij mensen (deelnemers en vrijwilligers) samen actief aan de slag gaan om eenzaamheid te verminderen. Unieke, creatieve, betekenisvolle initiatieven die recht doen aan de behoefte van mensen om samen te komen, elkaar te zien en gelijkwaardig te zijn. We denken bijvoorbeeld aan projecten waarbij er weinig verschil is tussen vrijwilligers ‘die aandacht geven’ en deelnemers ‘die aandacht zoeken’. Want als je je inzet voor een ander, dóet dat ook iets met jezelf.

Als organisatie kun je een project aanmelden voor de Appeltjes van Oranje 2024 als het tenminste aan de volgende criteria voldoet:

= Het project heeft als doelstelling eenzaamheid te verminderen,

= Het project bereikt mensen in groepen waarvan bekend is dat zij zich vaker eenzaam voelen: in een bepaalde levensfase (net zelfstandig, na een scheiding, na pensionering), met een lager opleidingsniveau of met een diverse seksuele oriëntatie of migratieachtergrond,

= Deelnemers en vrijwilligers hebben een actieve inbreng in het project.

Meld je aan Om kans te maken op een Appeltje van Oranje, kan je jouw initiatief aanmelden via het voordrachtformulier in de digitale Mijn Oranje Fonds omgeving. Dit kan tot en met 23 februari. Op onze website vind je meer informatie over het thema, het aanmeldproces en antwoorden op veel gestelde vragen over de Appeltjes van Oranje. Meer informatie Vragen? Neem bij vragen contact met ons op via appeltjesvanoranje@oranjefonds.nl of stuur een bericht via onze Facebookpagina. Het Oranje Fonds is altijd dichtbij, Doe mee’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter