Nieuws
HTM nachtbussen terug

Sinds de uitbraak van het coronavirus in 2020 hebben de nachtbussen van HTM niet gereden. Nu komen ze terug. HTM-directeur Jaap Bierman: ,,We hebben onderzocht hoe we alle nachtbussen N1 tot en met N6 kunnen laten rijden op de vrijdag- en zaterdagnachten. Wel met een frequentie van 1 keer per 2 uur in plaats van 1 keer per uur. De helft van de lijnen start om 01.00 uur en de andere helft start om 02.00 uur. Tegelijkertijd willen we zo min mogelijk concessies doen in onze dagelijkse dienstregeling. We hebben daarvoor een voorstel ingediend bij onze opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam Den Haag en die zijn ermee akkoord gegaan.” Welke lijnen precies op welk moment starten wordt later in het voorjaar gepland en bekend gemaakt door HTM. ,,Onze formatie buschauffeurs is nog niet op het gewenste niveau. Om onze nachtbuschauffeurs te kunnen inzetten, huren we buschauffeurs in die vrijgekomen dagdiensten gaan opvangen. Uiteraard worden zij opgeleid om onze buslijnen te kunnen rijden. We monitoren nauwgezet hoe een en ander gaat verlopen en nemen dan de passende maatregelen die nodig zijn op basis van de beschikbaarheid van onze buschauffeurs.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter