Activiteiten
De Nationale Voorleesdagen gaan van start

Bericht van de bibliotheek: ‘Voorlezen is leuk én belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. En voorlezen doe je natuurlijk samen! Niet alleen thuis, maar ook in de Bibliotheek. Tijdens De Nationale Voorleesdagen van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari kun je meedoen aan twee leuke activiteiten bij Bibliotheek Leidschendam & Bibliotheek Voorburg.

Op maandag 29 januari komt illustrator Liset Celie langs bij Bibliotheek Leidschendam (Fluitpolderplein 5). Liset zal eerst iets vertellen over zichzelf en haar werk als illustrator. Uiteraard leest ze ook voor uit haar boek ‘Het Verlegen Vogeltje’. Alle kinderen mogen gezellig meedoen. Zo krijgen ze tekeningen van verschillende vogeltjes te zien en mogen ze raden wat voor vogels het zijn. En ze gaan lekker aan de slag met het maken van je eigen fantasievogel. Knippen, plakken of tekenen. Alles mag. Hoe gekker, hoe leuker. Deze activiteit begint om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Het is helemaal gratis, maar de organisatie vindt het wel fijn als je je eventjes aanmeldt. Dat kan via de website, of gewoon aan de balie in een van onze vestigingen. Let op: één ticket is geldig voor één kind + één ouder.

Op zaterdag 3 februari speelt Stichting Potitco een fantastisch poppentheater in Bibliotheek Voorburg (Koningin Julianalaan 257). Het poppentheater gaat over Vogeltje. Het is tijd voor Vogeltje om zijn nestje te verlaten en uit te vliegen. Maar vliegen is heel eng. Wat nou als je valt? Of dat een groot dier je aanvalt? Een verhaal over durven, vriendschap en een heleboel beestjes. Deze activiteit begint om 13.45 uur en duurt tot 14.45 uur. Kaartjes zijn te kopen via de website, of aan de balie in een van de vestigingen. Niet-leden betalen €5,00 en Leden €3,50. Heb je een Ooievaarspas? Dan betaal je €1,50. Let op: één ticket is geldig voor één kind + één ouder.

Wist jij dat kinderen tot 18 jaar gratis lid kunnen worden van de Bibliotheek? En als je je kind tijdens De Nationale Voorleesdagen gratis lid maakt van de Bibliotheek aan de Vliet, ontvang je een schattig voorleesknuffeltje cadeau’.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter