Nieuws
Meer gezinnen kunnen beroep doen op Leergeld

Leergeld Leidschendam-Voorburg heeft besloten gezinnen met een inkomen tot 150 procent van het minimumloon in de gelegenheid te stellen een beroep te doen op het voorzieningenpakket voor schoolgaande kinderen tussen 4 en 18 jaar. Alleen zwemles is daarbij uitgezonderd. Tot nu toe gold de steun alleen voor gezinnen met kinderen met een besteedbaar inkomen van maximaal 130 procent van het bijstandsniveau. Een aanvraag kan worden gedaan via de website http://www.leergeldleidschendam-voorburg.nl Voor meer informatie kunt u bellen met 070 – 780 3376 op dinsdag tussen 10.00 en 12.30 uur. Aanleiding voor het besluit is de toenemende (politieke) aandacht voor bestaanszekerheid.

De stichting: ‘In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn omdat er niet genoeg geld is. Onze missie is: Alle kinderen doen mee. Want nu meedoen is straks meetellen! Wij helpen kinderen uit gezinnen met geldzorgen in Leidschendam-Voorburg. Samen met andere stichtingen in Nederland, zorgen wij ervoor dat alle kinderen in Nederland dezelfde kansen hebben. We helpen met schoolspullen, sport, een laptop, fiets of een verjaardagscadeau. Ouders en verzorgers kunnen zo het beste aan hun kind geven, en elk kind kan meedoen.’

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter