Activiteiten
De Régâhs veroveren Theater Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens,  in de periode van 9 tot en met 15 februari. Tickets zijn te koop via de site van het theater  https://theaterludens.nl/   en telefonisch bij de kassa: 070 – 387 1168. De kassa is geopend op zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.

= Vrijdag 9 februari: Concert / Alex Roeka / Nachtcafé. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,00.

Treed binnen, vrienden, in het nachtcafé, Waar Roeka achter de bar staat. En u laat proeven van exquise dranken,
Die onverwachte landschappen en verrassende vergezichten Aan uw geestesoog voorbij doen glijden. Zet u neer en laat u meevoeren Door een aanstekelijke levenslust En de daar onverbrekelijk mee verbonden melancholie. Laat u onderdompelen in wrange en opwindende liefdesverhalen. Ga naar het toilet, staar naar de snijdende muurpoëzie,
Mijmer over de dingen die u zojuist gehoord heeft En dans, terugkomend uit uw eenzaamheid, Op de klanken van het bandje in de hoek, Dat wel raad weet met ritme en virtuositeit. En keer ten slotte halfdronken door het ochtendgloren huiswaarts, verrijkt en gelouterd. Met Jeroen Kleijn (drums) en Reyer Zwart (op diverse instrumenten)

= Zaterdag 10 februari: Concert / De Régâhs / Jij bent het voor mij. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 22,00.

‘Jij bent het voor mij’ is de titel van de grootste hit van de Haagse flamingo-groep De Règâhs. Op zijn Haags ‘Jè bent ut voâh mè’! Het lied gaat over de liefde van een gitarist voor een meisje dat heel mooi “flamingo” oftewel flamenco kan dansen. Maar in alle nummers van De Règâhs klinkt ook de liefde voor hun stad Den Haag door. In onvervalst Haags, maar zonder plat te worden, wordt de liefde bezongen. En dit allemaal op professionele en virtuoze wijze begeleid op gitaar en cajon. Flamenco is de basis, maar er worden moeiteloos uitstapjes gemaakt naar pop, gipsy jazz, en klassieke muziek.

Opvallend is dat steeds meer jonge mensen via bijv. Spotify, De Règâhs weten te vinden en dat hun muziek landelijk heel bekend is. Zangers Maan vertelde op nationale radio dat ze De Règâhs had ontdekt en ze helemaal te gek vond. Tot haar stomme verbazing konden al haar vrienden de liedjes zo meezingen. ‘Jè bent het voâh mè’ is een ode aan de liefde, ook die voor het publiek. Olé!

= Zondag 11 februari:  Theater Cinema jeugd / Encanto / VS 2021. Aanvangstijd 10.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Familiefilm. Animatie van Jared Bush en Byron Howard. Verstopt in de bergen van Colombia woont de familie Madrigal; een magische familie waarin iedereen superkrachten heeft, behalve Mirabel. Als enige ‘gewone’ Madrigal heeft ze het zwaar en al helemaal op de dag dat haar jongste neefje zijn gave krijgt. Ze wordt dan ook niet geloofd wanneer het huis scheuren lijkt te vertonen en de magie dreigt te verdwijnen, maar Mirabel is vastbesloten dit mysterie op te lossen. Disney scoort weer met dit kleurrijke feestje: de boodschap dat je ‘goed bent zoals je bent’ is misschien niet zo heel origineel, maar het avontuur, de humor en de Oscarwaardige muziek van Lin-Manuel Miranda maken veel goed.

= Zondag 11 februari: Concert / Micheline van Hautem en Guus Westdorp trio / Chansons? Toujours! Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 22,00.

In haar nieuwe programma brengt Micheline Van Hautem met het trio van pianist Guus Westdorp de mooiste Franse chansons aller tijden. Het genre lijkt weer helemaal terug van nooit echt helemaal weggeweest, het programma van Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps heeft daar zeker aan bijgedragen. Het repertoire is in ieder geval in goede handen bij de Vlaamse, die sinds haar succesvolle album Songs of Jacques Brel uit 2001 gezien wordt als een van Europa’s beste chansonnières. Tijdens dit theaterconcert zingt ze werk van onder meer Georges Brassens, Yves Montand, Edith Piaf, Serge Gainsbourg, Julien Clerc, Barbara Pravi en Stromae.

= Donderdag 15 februari: Lunchconcert. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 9,00.

‘CoDarts… where talents become artists’. CoDarts, waar talenten artiesten worden. En Theater Ludens draagt haar steentje daaraan bij door de getalenteerde musici van Codarts ruimte te geven hun aanzienlijke talent te ontwikkelen. Zodra bekend is wie er speelt (of spelen) brengen wij u hiervan uiteraard op de hoogte. Maar dat het topmusici zijn, dat staat al vast!

= Donderdag 15 februari : Theater Cinema/Call me by your name/Verenigde Staten/ Italië/ Frankrijk/ Brazilië 2017. Aanvangstijd 19.30 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Drama van Luca Guadagnino. Met o.a. Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Esther Garrel en Amira Casar. Deze film wordt voorafgegaan door een inleidende lezing, je aangeboden door de Bibliotheek aan de Vliet. Houdt deze website in de gaten over verdere informatie over deze lezing. Het is zomer 1983. De 24-jarige Amerikaanse onderzoeksassistent Oliver (Hammer) komt naar Noord-Italië om professor Perlman bij te staan. En maakt grote indruk op diens zeventienjarige zoon Elio (een uitstekende Chalamet), die tot zijn eigen schrik en verbazing verliefd wordt op Oliver. Met prijzen overladen verfilming van André Acimans gelijknamige roman door de Italiaan Guadagnino (bekend van I Am Love en A Bigger Splash). Alle lof is begrijpelijk, want Call Me by Your Name is een fantastische film. Sprankelend, intiem en eerlijk.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter