Nieuws
Manege Hestar heeft nieuwe stallen

De nieuwe stallen die manege Hestar in Leidschendam sinds medio november 2023 bezit, zijn formeel geopend door wethouder Philip van Veller. De leiding van de manege durfde de investering pas aan nadat men in 2022 van B&W middels een nieuw huurcontract de zekerheid kregen dat de manege er nog minstens tien jaar lang kon blijven.

De stallen die er stonden waren uit de jaren 80 en sterk verouderd. De nieuwe stallen zijn van kunststof en hebben meer ruimte, licht en ventilatie. Er zijn meer openingen zodat paarden contact met elkaar kunnen maken. Ook zijn er nieuwe luiken voor het voeren van het hooi en door de brede deuren kan uitmesten nu ook met een machine. Voor de ruiters zijn er overdekte poetsplaatsen gemaakt. Buiten is de bestrating vernieuwd.

In 2022 wezen B&W een plan van ontwikkelaar Realconomy om in het gebied een sportcampus te realiseren plus 230 woningen af. Van Veller: ,,De komende jaren gaan we eerst voor de gemeente een Omgevingsvisie maken. Daarin bedenken we hoe verschillende delen van onze gemeente eruit moeten zien, waaronder deze bijzondere plek. Tot die tijd nemen we over dit gebied geen besluiten en ook daarna kan het even duren voor iets verandert.’’ Onlangs liet Realconomy weten op het terrein van de voormalige manege Esbi (dat de ontwikkelaar kocht) toch met woningbouw te willen starten. (foto Hestar)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter