Nieuws
Besparen op energierekening? Vaagheid troef

Winstuitjewoning, het bedrijf waarmee de gemeente samenwerkt bij collectieve inkoopacties voor zonnepanelen en warmtepompen, kan geen duidelijkheid geven over de besparing die die voorzieningen opleveren op de energierekening. Dit ondanks het feit dat men in een flyer die inwoners van Leidschendam-Voorburg met een brief van wethouder Marcel Belt ontvangen, concrete bedragen noemt.

In de flyer staan indicaties over kosten van zonnepanelen (6), hybride warmtepomp, all-electric ready warmtepomp en all-electric warmtepomp; subsidie die men kan krijgen; kosten na aftrek subsidie; indicatie besparing per jaar (in euro’s); indicatie terugverdientijd.

Over soort woning, bewoners, energieverbruik, energiecontract, subsidiehoogte in gemeente Leidschendam-Voorburg, warmtepomp met of zonder nieuwe cv-ketel staat er niets in de flyer. Desgevraagd naar Winstuitjewoning weten: ‘De prijzen etc. zijn gebaseerd op informatie van Milieucentraal. Verder gaan we bij prijsindicaties en terugverdientijden over het algemeen uit van tussenwoningen. En kunnen wij natuurlijk pas een gerichte schatting geven op het moment dat de situatie van de bewoner bekend is’.

Milieucentraal is een door de rijksoverheid gefinancierde organisatie. De informatie wijkt af van de gegevens die Winstuitjewoning verspreidt. Zo meldt Milieucentraal als aanschafprijs van 6 zonnepanelen 3300 euro; in de flyer van Winstuitjewoning staat 2750 euro. Als subsidie voor een warmtepomp geeft Milieucentraal 2550 euro aan; Winstuitjewoning 4500 euro. Ook op andere punten zit er licht tussen de cijfers van beide organisaties.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter