Nieuws
Nieuw in NS-app: elektrische deelfietsen
NS introduceert de elektrische deelfietsen van TIER in de NS-app. Reizigers kunnen de fietsen vanaf deze week met de NS-app boeken, betalen en ontgrendelen. Door verschillende combinaties van vervoer aan te bieden in de app, maakt NS het voor reizigers makkelijker en sneller om duurzaam van deur tot deur te reizen. De elektrische deelfietsen van TIER zijn beschikbaar voor reizigers met een NS flex-abonnement. Ook zakelijke reizigers met een NS business card kunnen de fietsen huren via de NS-app.
De samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Mobility as a Service (MaaS) in Nederland. Hierbij hebben reizigers toegang tot verschillende vervoermiddelen via één platform naar keuze. TIER is de allereerste dienst waarvan je via de NS-app volledig gebruik kan maken. Nils Verkennis, directeur Nederland bij TIER: ,,Deze integratie met NS richt zich op twee belangrijke obstakels waar veel mensen tegenaan lopen bij het streven naar duurzamer reizen: gemak en flexibiliteit. Nu kunnen reizigers in één enkele app eenvoudig een elektrische deelfiets vinden om hen te helpen hun reis naar of vanaf het station te voltooien. Dit sluit mooi aan bij het reisgedrag van onze gebruikers, aangezien bijna de helft onze elektrische deelfietsen al gebruikt in combinatie met het openbaar vervoer.”
Technisch is de aansluiting mogelijk gemaakt in samenwerking met het platform Rivier, een initiatief van de vervoerders RET, HTM en NS. Rivier ontwikkelt MaaS-oplossingen en zet zich in om de beweging van bezit naar gebruik te stimuleren.

Een reis is zelden van station naar station. NS wil reizigers helpen met een zo makkelijk mogelijke reis van deur tot deur en kijkt daarom verder dan de trein. De fiets en de trein blijken een goede combinatie. 39% van de treinreizigers komt met de fiets naar het station. Zij kunnen gebruikmaken van meer dan 500.000 stallingsplaatsen. Ook biedt NS ruim 21.500 OV-fietsen op 291 locaties en 120 elektrische OV-fietsen op vier locaties. Daar komen nu de elektrische deelfietsen van TIER bij, waarmee reizigers niet alleen vanaf het station kunnen reizen maar ook naar het station of een andere bestemming.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter