Nieuws
Ambtenaren moeten anoniem blijven

Wethouders die bij een commissie van de gemeenteraad met ambtenaren optreden, zullen de naam van de betrokken ambtenaren niet meer in het openbaar noemen, doch alleen hun functies. Dat heeft burgemeester Martijn Vroom de leden van het presidium (het bestuur van de gemeenteraad) laten weten. Vroom gaf geen reden voor het besluit. De commissievergaderingen worden live uitgezonden via internet. In zijn nieuwjaarsrede zei de burgemeester onder meer het volgende: ‘En mocht u denken dat het gepast is om in het openbaar ambtenaren met naam en toenaam te shamen: niet doen, want dan gaat u een brug over waarbij het erg lastig is om er weer over terug te komen. Het bestuur mag u aanspreken, toespreken. Wij dragen – graag – de verantwoordelijkheid’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter