Nieuws
Meer mogelijkheden met Ooievaarspas

De gemeente heeft de vergoeding voor activiteiten voor houders van de Ooievaarspas per 1 januari verhoogd naar 450 euro per jaar. Dat was 330 euro. Mensen met een laag inkomen kunnen de pas gratis aanvragen. Met de pas kunnen zij aan veel activiteiten gratis of met korting deelnemen. In antwoorden op vragen van PvdA-gemeenteraadslid Becir Ogric schrijft verantwoordelijk wethouder Philip van Veller: ‘Als een inwoner met een Ooievaarspas gebruik maakt van een activiteit worden er kosten voor deze activiteit in rekening gebracht. De maximale vergoeding hiervoor was 330 euro. Deze maximale vergoeding was al een aantal jaar ongewijzigd. Er is echter sprake van inflatie, waardoor ook de kosten voor activiteiten stijgen. Hierdoor was het voor kinderen en volwassenen met een laaginkomen lastiger om deel te kunnen nemen aan sport- en culturele activiteiten, ook met een Ooievaarspas. Per 1 januari 2024 is daarom de hoogte van de vergoeding voor activiteiten verhoogd naar €450,-. Hierdoor is er voor inwoners met een Ooievaarspas meer te besteden waardoor er meer mogelijkheden zijn om deel te nemen aan activiteiten voor sport en cultuur’.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter