Nieuws
Tunnels N14 dicht: tot acht weken hinder

Rijkswaterstaat gaat in de periode 4 februari tot 18 mei, met een mogelijke uitloop tot 26 mei, werken aan de N14-tunnels: de Vliettunnel, Parktunnel en Spoortunnel. Dat zal grote hinder opleveren. De drie tunnels gaan in fasen helemaal dicht (telkens maar één) en wel per rijrichting. Dat heeft wethouder Jeffrey Keus bekend gemaakt. Bij de werkzaamheden gaat het om nieuwe verlichting, onderhoud en reparatie. Ook wordt gewerkt aan de brandblusleiding.

Als eerste gaat de Vliettunnel vanaf de A4 richting Den Haag dicht: 4 februari 21.00 uur tot 24 februari 06.00 uur. Daarna volgen:

= Parktunnel richting Den Haag 25 februari 21.00 uur tot 9 maart 06.00 uur,

= Spoortunnel richting Den Haag 10 maart 21.00 uur tot 21 maart 06.00 uur,

= Spoortunnel richting A4 31 maart 21.00 uur tot 13 april 06.00 uur,

= Parktunnel richting A4 14 april 21.00 uur tot 27 april 06.00 uur,

= Vliettunnel richting A4 28 april 21.00 uur tot 18 mei 06.00 uur.

In de planning zitten twee reserveweken: 25-31 maart en 20-26 mei.

Er wordt elke dag van de week dag en nacht gewerkt, behalve in de periodes van zaterdag 06.00 uur tot zondag 21.00 uur. Afgesproken is dat het zwaarste werk overdag wordt gedaan zodat de hinder ’s avonds en ’s nachts het geringst is.

Rijkswaterstaat zal op verzoek van de gemeente gedurende de hele periode een campagne voeren waarin automobilisten wordt opgeroepen de auto te laten staan. Daarnaast zal getracht worden het openbaar vervoer zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Bij de Mall wordt een P&R-faciliteit opgezet, inclusief deelscooters en deelfietsen. De gemeente tuigt bovendien een grote communicatiecampagne op.

Keus laat weten dat de tunnels eigenlijk pas in 2030 aan de beurt waren voor een grote renovatie. Vanwege de toestand van de verlichting en de kans dat die uitvalt, kan daar niet op gewacht worden. Van de vervanging van de verlichting (de oude is niet meer leverbaar) wordt gebruik gemaakt om ook onderhoud te doen en reparaties.

Onder  meer aan de brandblusleiding. Daarvoor komt aan de Vliet bij de Sytwende fietsbrug een tijdelijke pompinstallatie die 180 kubieke meter water per uur uit de Vliet kan halen. Het is een noodvoorziening die bij calamiteiten gebruikt kan worden. Het geheel blijft tot eind maart staan.

Rijkswaterstaat organiseert vanavond in de brandweerkazerne Via Donizetti 1 Voorburg een informatie inloopavond over alle plannen. De deur gaat om 19.00 uur open; om 21.00 uur sluit men weer.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter