Nieuws
Toch betalen bij milieustraat Avalex

Inwoners van Leidschendam-Voorburg die grof vuil wegbrengen naar de voor hen aangewezen milieustraat van Avalex, Laan van ’s Gravenmade 1 Rijswijk, moeten daar toch voor gaan betalen. Eerder maakte Avalex bekend dat de dienstverlening gratis bleef. De gemeente bericht nu het volgende:  ‘Met ingang van 1 februari kunt u maximaal 12 keer per jaar gratis gebruikmaken van de milieustraten van Avalex. Het aantal bezoeken wordt via de (digitale) Avalexpas geregistreerd op uw adres. Vanaf het 13e bezoek betaalt u een vast tarief van € 16,90. Met een maximaal aantal gratis bezoeken wil Avalex zoveel mogelijk oneigenlijk gebruik van de milieustraten voorkomen. De digitale pas kan bij Avalex worden aangevraagd’. Het betalen levert Avalex extra inkomsten op. De onderneming kampt met tekorten: 2,7 miljoen euro over 2023. Leidschendam-Voorburg is met vijf andere gemeenten eigenaar van het bedrijf. De lasten worden middels de afvalstoffenheffing aan de inwoners doorberekend.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter