Nieuws
Genoeg sociale woningen

‘Het is niet juist dat Leidschendam-Voorburg moeite heeft om sociale woningen te realiseren’. Dat stelt een woordvoerster van B&W in reactie op een aantal maatregelen die B&W in Rijswijk willen nemen om de bouw van sociale woningen daar te versnellen; maatregelen die B&W Leidschendam-Voorburg ook zouden kunnen nemen. In Rijswijk rekent men op zo’n 1000 extra sociale woningen door de acties.

In de periode 2019-2030 moet de gemeente minimaal 750 sociale woningen realiseren. Sinds 2019 zijn er 115 opgeleverd. Daarnaast kwamen er 74 zorgwoningen bij in Nieuw Mariënpark Leidschendam. Plannen voor de bouw van nog eens 914 sociale woningen zijn in een vergevorderd stadium, aldus de zegsvrouwe.

Opgeleverde sociale woningen: 48 Rijnlandlaan Voorburg, 35 Burgemeester Feithplein Voorburg, 14 Van Alphenstraat Voorburg, 18 Dobbelaan Leidschendam, 74 Nieuw Mariënpark Leidschendam.

In ontwikkeling: 91 De Star Leidschendam, 80 Venestraat/Nieuwstraat Leidschendam (60 vervangende nieuwbouw, 20 extra), 46 Rijnlandstraat Leidschendam, 17 Schakenbosch Leidschendam, 27 Veurse Achterweg Leidschendam, 37 Klein Plaspoelpolder/Triadome Leidschendam; 44 Klein Plaspoelpolder/Damsigt Leidschendam, 110 Vlietweg Leidschendam, 8 Westeinderweg Stompwijk, 295 Overgoo Leidschendam, 45 Van Ruysdaellaan Leidschendam, 60 Diaconessenhuis Voorburg, 18 Van Santhorststraat Stompwijk, 36 Rijnlandstraat Leidschendam.

Onbekend is hoeveel sociale woningen er over dezelfde periode verdwijnen door verkoop, sloop dan wel van de markt worden gehaald. De wachttijd voor een sociale woning in Leidschendam-Voorburg en de regio is ruim zes jaar. Veel beschikbare sociale woningen zijn bestemd voor statushouders (asielzoekers die mogen blijven) en andere ‘bijzondere’ groepen. In Leidschendam-Voorburg bestonden plannen om de nood te verlichten door het bouwen van flexwoningen. Dat plan is echter vanwege de kosten in de prullenbak verdwenen.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter