Nieuws
CDA wil steun voor wijkverenigingen

Steeds meer wijkverenigingen in Leidschendam-Voorburg komen in het nauw door stijgende kosten, dalende inkomsten en gebrek aan – lange termijn zekerheid over – beschikbare ruimte. De gemeente moet daar iets aan doen. Dat stelt het CDA. Vanavond bespreekt een commissie van de gemeenteraad het lot van wijkcentrum De Blauwe Tram, Oude Trambaan 51 Leidschendam. Dat moet op 1 maart sluiten als er geen financiële hulp komt.

‘Het CDA maakt zich zorgen over wat het verdwijnen van wijkverenigingen doet voor de sociale structuren in en de maatschappelijke leefbaarheid van onze wijken. Wijkverenigingen en ontmoetingsplekken in de wijk zoals wijkcentra zijn essentieel voor wijken en buurten, voor de gehele samenleving. Plekken waar men elkaar ontmoet, spreekt, meeleeft, tegenkomt’, zo stelt de partij in een verklaring.

Volgens het CDA-gemeenteraadslid Diederik Visser moet de gemeente ,,waar nodig een faciliterende rol blijven spelen om wijkvereniging zo veel mogelijk ruimte te geven om hun betekenisvolle rol voor inwoners te blijven uitvoeren.” Visser vraagt zich ook af waar B&W blijven met hun reeds vele malen aangekondigde visie maatschappelijk vastgoed: een beleidsplan voor de gebouwen die de gemeente verhuurt aan wijkverenigingen en andere maatschappelijke- en sociale organisaties.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter