Nieuws
Werkzaamheden in Vlietland

Een aannemer begint op 6 februari aan het opruimen van het parkeerterrein Weegbree in natuur- en recreatiegebied Vlietland. Asfalt en betontegels worden weggehaald. De paden van en naar het terrein verdwijnen eveneens. De parkeerplaats is al sinds 2020 afgesloten.

De werken worden op last van de provincie, eigenaar van het gebied, uitgevoerd. Eerder deze week stelden ontwikkelaar DLR en het Recreatiecentrum Vlietland de provincie nog in gebreke vanwege het niet uitvoeren van het werk. Volgens  de provincie heeft het een echter niets met het ander te maken en waren de werken al lang gepland.

De provincie erkent dat men sinds 2006 contractueel gebonden is de parkeerplaats en paden weg te halen. Dat werd toen vastgelegd in het kader van een erfpachtovereenkomst met RCV, overgenomen door onderpachter DLR. DLR wil 222 grondgebonden recreatiewoningen in dit deel van Vlietland bouwen. Daartoe moet het bestemmingsplan nog gewijzigd worden.

De provincie spreekt nu over ‘no regret maatregelen’: maatregelen die sowieso nodig zijn ongeacht het bouwplan. Onomkeerbare maatregelen wil de provincie pas nemen als Leidschendam-Voorburg een definitief besluit heeft genomen over de herziening van het bestemmingsplan.

Als ‘no regret maatregel’ gaat de provincie wel een nieuwe parkeerplaats voor circa 60 auto’s en een fietsenstalling realiseren nabij de camping. De parkeerplaats moet het parkeren in de berm tegen gaan.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter