Nieuws
Afval scheiden laat te wensen over

Scheidt u uw afval? Gooit u dan ook uw lege deodorantbus bij het restafval? Of was het toch chemisch afval? Bijna negen op de tien Nederlanders (84%) zegt te weten wat in welke afvalbak moet. In de werkelijkheid blijkt dit soms moeilijker dan gedacht, blijkt uit onderzoek van Kunststofplatenshop.nl

Kunststofplatenshop.nl deed onderzoek naar de afvalkennis van Nederlanders. Wat blijkt? We schatten onszelf best hoog in. Volgens het onderzoek denkt 84% van de Nederlanders ‘goed’ bij het scheiden van afval te zijn; 11% acht ‘zeer goed’. Maar weten we écht in welke afvalbak alles moet? Nee, zo blijkt uit het onderzoek.

Maar liefst 65% van de Nederlanders bekent hun afval gerust bij het restafval te gooien als ze niet zeker weten waar het thuishoort. Neem bijvoorbeeld aluminiumfolie; 31% van de Nederlanders gooit dit in de verkeerde bak. Deodorantbussen? 33 procent gooit ze in het restafval, 41% denkt dat die bij het chemisch afval horen, 25 procent doet ze bij de PMD. Pizzalief: 45% van de Nederlanders gooit hun lege pizzadoos in de papierbak, terwijl de vette doos bij het restafval hoort.

40% van de Nederlanders noemt zichzelf enorm strikt met het scheiden van afval. 55% zegt er wel mee bezig te zijn, maar geeft toe niet altijd even strikt te zijn. We scheiden ons afval voor verschillende redenen. Zo geeft 54% aan afval te scheiden omdat het beter is voor het milieu, terwijl 22% het doet omdat het maar een kleine moeite is. Voor 13% is afval scheiden een kwestie van ‘zo hoort het’, en 6% doet het om geld te besparen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter