Nieuws
Provincie pakt bushaltes aan

De provincie gaat de bushaltes die men in beheer heeft opknappen. In eerste instantie gaat het om 168 haltes die toegankelijk gemaakt worden, een haltepaal krijgen en verlichting. Daarnaast wordt geld gestoken in haltemeubilair zoals een abri en/of bank. In 2030 moet de klus geklaard zijn. Er is tot 9,5 miljoen euro voor beschikbaar.

Dat heeft gedeputeerde Frederik Zevenbergen bekend gemaakt. De provincie beheert 375 bushaltes. Daarvan zijn er 53 al in orde. De rest is onvoldoende toegankelijk en uitgerust. Als minimumvoorzieningen rekent de provincie: toegankelijkheid, haltepaal, verlichting. Onder basisvoorzieningen vat men: abri, bank, fietsklem, lijnenkaart. Extra’s zijn: automaat, deelvervoer, P&R.

In de hele provincie zijn 3076 bushalten, inclusief de 375 van de provincie (12 procent). Ze zijn echter grotendeels in beheer van andere partijen, met name gemeenten. Die kunnen voor het opknappen van een halte 12.000 euro subsidie van de provincie krijgen.

Bij de werkzaamheden die nodig zijn bij de provinciale haltes gaat het vooral om: halte verbreden, toegang verbeteren, instapmarkering aanbrengen, geleidelijn aanbrengen, lijnenkaart ophangen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter