Nieuws
Belangrijke rol begeleiders basisartsen

Elk jaar wordt landelijk bepaald hoeveel basisartsen met de vervolgopleiding interne geneeskunde mogen beginnen. Voor 2024 zijn dat er in de regio Den Haag/Leiden 12 twaalf. Vijf van hen werken bij de HMC-ziekenhuisgroep (Antoniushove, Bronovo, Westeinde).

Laima Siddiqi-Nadery is lid van het opleidingsteam voor de ANIOS (Arts Niet in Opleiding tot Specialist). ,,We hebben een opleidingsprogramma met veel momenten voor feedback met onder andere persoonlijke portfolio’s, mentorschap en buddy systeem, gestructureerde voortgangsgesprekken en plannen voor de ontwikkeling van onze basisartsen.”

De ANIOS-begeleiders spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling, beaamt Fleur Kaptein. Zij is één van de vijf uitverkorenen. ,,Er is in HMC veel aandacht voor individuele plannen en ambities. In aanloop naar de sollicitatie kreeg ik ook veel tips en ondersteuning. Er is verder wekelijks een speciaal inloopspreekuur voor ANIOS en AIOS (Arts In Opleiding tot Specialist), waar eventuele problemen besproken kunnen worden. Het opleidingsteam is erg betrokken en er is in HMC veel mogelijk.”

Ook Esther de Rooij – eveneens één van de vijf – benadrukt de mogelijkheden in HMC. ,,Er is veel ruimte om te leren en je doet hier echt ervaring op. Er gebeurt veel, en je bent als ANIOS eigenlijk een soort vliegende keep. Je wordt in het diepe gegooid, maar wel onder goede begeleiding. Ik heb in een relatief korte tijd, een jaar, zoveel geleerd in HMC. Ik heb vertrouwen en zin in de vervolgopleiding. Ik ben voor mijn gevoel goed voorbereid op wat komen gaat.” (foto HMC)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter