Nieuws
SP verlaat de zaal

Het SP-gemeenteraadslid Ed van der Schaft heeft, samen met zijn commissielid Arif Gaspersz, boos een vergadering van een commissie uit de gemeenteraad verlaten. Aanleiding vormde het feit dat hij geen spreektijd meer had en commissievoorzitter Diederik Visser (CDA) hem niet meer dan twee minuten extra wilde gunnen. Nadat Van der Schaft die tijd had opgebruikt stapte hij met zijn kompaan op omdat de SP ‘hier verder niets meer te zoeken heeft’. Een verzoek van Visser om toch te blijven deed het raadslid af met de opmerking ‘u heeft geen grip op de situatie’. Van der Schaft hekelde de bepaling van de spreektijden (een zaak van het presidium waar de SP niet in zit, red.) en verwees naar een commissieberaad van maandag waar de voorzitter heel soepel om was gegaan met spreektijden. Geen van de andere fracties bood de SP extra spreektijd aan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter