Nieuws
Houten dierenbeelden definitief weg

De gemeente heeft een aantal houten dierenbeelden uit park ‘t Loo in Voorburg, ter hoogte van de Bucaillestraat, weggehaald. Ze komen ook niet meer terug. De beelden stonden er ongeveer tien jaar ter herinnering aan een dierentuin die stadhouder Willem V ooit in het park, nabij de huidige spoorbaan Amsterdam-Rotterdam, had. Volgens een woordvoerster van B&W was het altijd de bedoeling dat de beelden er tijdelijk zouden staan. Ze verkeerden inmiddels is slechte staat. Eén van de zware beeld was omgegooid. Vanwege de veiligheid maar ook omdat ze te ver heen waren zijn ze nu weggehaald. Restauratie had ook geen zin meer. Op diverse andere plaatsen wordt nog verwezen naar de dierentuin: een beeldengroep aan de Rembrandtlaan; drijvende dieren en een kroon in het water bij de spoorbaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter