Nieuws
Aanvragen energietoeslag nu mogelijk

Inwoners kunnen nu de energietoeslag aanvragen. De gemeente heeft inmiddels de energietoeslag 5000 keer automatisch uitbetaald aan inwoners waarvan het inkomen bekend was. Nu staat de aanvraag open voor inwoners die de energietoeslag niet automatisch kregen, maar er wel recht op hebben.

De energietoeslag is €800. Dit geld is bedoeld om de energierekening mee te betalen. Het aanvraagformulier voor de energietoeslag is nu beschikbaar. Aanvragen kan tot en met 30 juni 2024.

Inwoners hebben recht op de energietoeslag als zij op 1 november 2023 een inkomen hadden dat lager was dan 120% van de toen geldende bijstandsnorm. Zo mag bijvoorbeeld een alleenwonende volwassene tussen 21 en pensioenleeftijd maximaal €1459,94 verdienen. Een samenwonend stel in dezelfde leeftijd heeft recht als hun inkomen samen lager was dan €2085,62.

Deze en andere voorwaarden zijn te lezen op de pagina voor de aanvraag van de energietoeslag

Overigens is het vandaag de Warme Truien Dag, zo meldt de gemeente: ‘Help het klimaat, trek een warme trui aan.
Vrijdag 2 februari is het Warmetruiendag. De dag waarop u heel eenvoudig extra energie kunt besparen. Hoe? Trek een extra warme trui aan en zet de verwarming lager. U bespaart zo’n 6% energie en 6% CO2-uitstoot voor iedere graad die u lager zet. Goed voor uw portemonnee en goed voor het klimaat’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter