Nieuws
‘Poedelplekken’ voor kinderen

De gemeente wil op het Fluitpolderplein Leidschendam en het Stationsplein Voorburg ondiepe waterpartijen inrichten waar kinderen kunnen poedelen. Dat heeft wethouder Jeffrey Keus de gemeenteraad bericht. Aanleiding vormt een aantal moties die de gemeenteraad in 2021 aannam waarin werd gevraagd meer mogelijkheden voor buiten zwemmen te realiseren.

Behalve de poedelplekken en het vorig jaar gestarte experiment waarbij inwoners zelf zonder vergunning tussen 1 maart en 1 november buiten kleine zwembaden mogen plaatsen, ziet de bestuurder geen mogelijkheden aan de wensen van de gemeenteraad tegemoet te komen.

Buiten zwemmen kan al in Vlietland, zo geeft Keus aan. Daarnaast werkt Den Haag aan een nieuw zwembad op de Binckhorst. Zwemmen in de Vliet is niet veilig en verboden door de provincie. Datzelfde geldt voor de vijver bij de Mall vanwege de waterkwaliteit.

Voor een nieuw buiten zwembad is geen plek in de gemeente, claimt de wethouder. Bovendien kost de bouw te veel geld en ontstaan er daar naast jaarlijks te betalen exploitatiekosten. Gezien de ‘actuele financiële situatie’ van de gemeente is daar geen geld voor.

Uit een bijlage bij zijn bericht blijkt overigens dat er bij zwembad De Fluit wel een buitenbad van 25 bij 10 meter, met een diepte van 3,5 meter zou kunnen komen. Dan zouden wel de ligwei en een aantal bomen moeten verdwijnen. Het geheel zou wel grotendeels in de schaduw liggen vanwege hoge populieren in de omgeving.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter